egim

              eDnevnik

              Upis20172018a

              svedocanstvasrp

              svedocanstvamadj

  • Назив школе: Гимназија
  •   Адреса: Зелена улица 13, Бечеј
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Телефон: 021/6913-165
  • страница гимназије
  • страница гимназије

 

 

 

ZlatnaMedaljaGimnazijaBecej

 

 

 

Izveštaj o izuzetnim rezultatima bečejskih gimnazijalaca ostvarenih na informatičkom takmičenju

Učenici bečejske Gimnazije su na 13. vojvođanskoj kvalifikaciji Međunarodnog takmičenja u potrazi za talentima u izradi programskih proizvoda "Janoš Nojman" osvojili 1. mesto. Ana Lenđel i Balint Sečedi su i na Međunarodnom takmičenju koje se održalo u Seksardu, ponovo odneli pobedu i osvojili 1. mesto u kategoriji računarska animacija. Oni su svojom 3D animacijom predstavili Bečej i okolinu iz turističkog ugla. Žiri koji je imao 10 članova, pohvalio je njihov rad i njihovu prezentaciju koja je bila na zavidnom nivou. Smatrali su da je rad izuzetno zanimljiv, složen i detaljan.

Žombor Bata i Aron Varnju, učenici prvog razreda Gimnazije osvojili su prvo mesto na vojvođanskoj kvalifikaciji u kategoriji računarska grafika. Na Međunarodnom takmičenju koji se održao kasnije u Seksardu, njihov rad je imao zapažen plasman i našao se na odličnom 5. mestu.

Ovo takmičenje je jedno od najstarijih informatičkih takmičenja u Mađarskoj. Posebno je po tome, što se ocenjivanje ne bazira samo na informatičkom znanju učenika i njihovoj stručnosti, nego i na ličnosti učenika. Od izuzetene važnosti su veštine kojima učenici raspolažu pri prezentovanju svojih radova. Ocenjuje se i to da li imaju sposobnost da „prodaju“ svoj rad kao programski proizvod. Na ovo takmičenje pristiže više od 250 radova kako iz Mađarske, tako i iz okolnih zemalja u regionu (više od polovine radova stiže iz okolnih zemalja). Takmičenje se organizuje u Gimnaziji I Bela uz podršku Društva računarskih nauka ”Nojman Janoš”. Požrtvovanim višemesečnim radom (uzimajući u obzir i pripreme) nastavnika i đaka ove Gimnazije, ovo takmičenje nalazi se na veoma visokom nivou, dok se svi takmičari koji se nađu u Međunarodnom finalu nagrađuju vrednim nagradama.

Izvori:

http://njszt.hu/neumann/hir/20170405/unicum-a-borvideken

http://www.ibela.hu/neumann/content/koeszoento

Fotografije:

http://ibela.sulinet.hu/gimnazium/sites/default/files/neumann2017fotok.zip

Timea Imbronjev Hajdu, profesor informatike