egim

              eDnevnik

  • Назив школе: Гимназија
  •   Адреса: Зелена улица 13, Бечеј
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Телефон: 021/6913-165
  • страница гимназије
  • страница гимназије

 

 

 

ZlatnaMedaljaGimnazijaBecej

 

 

 

Школске ативности

Дани науке у Гимназији

Позивамо Вас на Дане науке 2018. у бечејској Гимназији! Моле се ученици који су заинтерессовани за предавања професора са Природно-математичког факултета да попуне следећи упитник.

29433249 775584869298248 315395876795187200 n

 

 

Акција ученика Гимназије: Уместо цвећа, периодни систем елемената

Ученици и професори Гимназије Бечеј посетили су данас (8. март) основне школе у Бечеју, где су промовисали ту образовну установу, али и скренули пажњу на то колико је важно свима дати једнако право на образовање, науку.

Данашњи догађај, који се одиграо у основним школама у Бечеју, дао је прилику будућим средњошколцима да се увере да Гимназија пружа одличну подлогу за њихова интересовања, без обзира на њихов пол, каже један од промотера школе Лука Пејић, ученик другог разреда гимназије.

– Сматрамо да у науци не постоје разлике и да свако ко има воље за напретком и усавршавањем себе, може допринети својој омиљеној сфери. Баш због тога, симболично, одабрали смо 8. март, дан када се сећамо како су се жене побуниле против неједнаких права, показујући оно што и ми покушавамо да кажемо, а то је да наука нема пол, не гледа лице већ вољу, што су показале бројне значајне личности попут Марије Кири, прве добитнице Нобелове награде, Емили ду Шатлет, Ајан Хирси Али… Овакве вредности се у нашој школи свакако издижу и промовишу. Као ученик Гимназије, тврдим да је едукација битан аспект у свачијем животу и саветујем будућим средњошколцима да не спутавају себе и да одаберу правац који им обећано проширује видике, закључује Лука Пејић.