egim

              eDnevnik

              Upis20172018a

              svedocanstvasrp

              svedocanstvamadj

  • Назив школе: Гимназија
  •   Адреса: Зелена улица 13, Бечеј
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Телефон: 021/6913-165
  • страница гимназије
  • страница гимназије

 

 

 

ZlatnaMedaljaGimnazijaBecej

 

 

 

Beszámoló az Óbecsei Gimnázium tanulói informatikai versenyen elért kiváló eredményeiről

Miután a 13. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny vajdasági döntőjén az Óbecsei Gimnázium tanulói, Lengyel Anna és Szecsődi Bálint, első helyezéssel végeztek számítógépes animáció kategóriában, a szekszárdi nemzetközi döntőn, ismét első helyezést értek el, ahol a magyarországi és határaikon túli általános és középiskolás tanulók mérték össze informatikai tudásukat több kategóriában. Háromdimenziós animációjukkal Óbecsét és környékét mutatták be turisztikai szempontból. A tíztagú zsüri dícsérettel halmozta el őket a kiváló munkájukért és előadásukért, valamint azt fűzték hozzá, hogy a munkájuk részletessége és összetettsége miatt igazi alkotásnak is minősíthető.

Bata Zsombor és Varnyú Áron, első osztályos gimnazisták e verseny vajdasági döntőjén szintén első helyezést értek el számítógépes grafika kategóriában. A szekszárdi nemzetközi döntőn is kiváló eredménnyel végeztek. Munkájuk számos pályamunka között 5. helyezett lett.

E verseny az egyik legrégebbi informatikai verseny Magyarországon. Nemcsak régi, de különleges is, mert a versenymunkák elbírálói nemcsak a diákok informatikai tudására, szakmai munkájára kíváncsiak, de az egyéniségükre is: arra, hogyan tudják "eladni", termékként bemutatni alkotásaikat. Mára, e versenyre több mint 250 nevezés is érkezik Magyarország minden tájáról, valamint a határaikon túlról is (a nevezések mintegy fele a határon túlról érkezik). A verseny Neumann János Számítógép-tudományi Társaság kiemelt szakmai támogatásával zajlott le I. Béla Gimnáziumban, tanárai és diákönkormányzata áldozatos – és az előkészületeket is beleszámítva több hónapos – munkájával, amellyel a verseny magas szinvonalát bizonyították. A döntőbe került versenyzők mindegyike értékes jutalomban részesült.

Források:

http://njszt.hu/neumann/hir/20170405/unicum-a-borvideken

http://www.ibela.hu/neumann/content/koeszoento

Fotók:

http://ibela.sulinet.hu/gimnazium/sites/default/files/neumann2017fotok.zip

Imbronjev Hajdú Tímea, informatika tanárnő