Registracija
  • Gimnazija Bečej
  • Gimnazija Bečej
  • Gimnazija Bečej
  • Gimnazija Bečej
  • Gimnazija Bečej

Zaboravili ste lozinku?
Učenici
Kviz za osmake
U utorak, 26. novembra 2013. godine, povodom manifesticije “Dani nauke” u Gimnaziji, organizovan je kviz za osmake. U kvizu, koji polako postaje tradicija, učestvovale su osnovne škole bečejske opštine: osnovne škole „Šamu Mihalj“, „Petefi Šandor“, „Sever Đurkić“ i „Zdravko Gložanski“ iz Bečeja, kao i osnovna škola „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta. Nažalost, osnovna škola „Šamu Mihalj“ iz Bačkog Petrovog Sela ove godine nije bila u mogućnosti da prisustvuje događaju. Učesnici kviza su ovom prilikom pokazali svoje znanje odgovaranjem na pitanja iz različitih oblasti - istorija, geografija, hemija, fizika, biologija, muzička i likovna kultura, informatika i poznavanje jezika, nakon čega je usledila igra asocijacije. Na kraju žiri je proglasio pobednika. Ove godine pobedu je odnela osnovna škola „Šamu Mihalj“ iz Bečeja za koju su se izborili Agoč Slađana, Živić Miloš i Pap Oršolja, koji su, kao nagradu, dobili udžbenike za prvi razred gimnazije.
 
Dodela plakete Dositeja

Šestu godinu za redom, Fond za mlade talente pruža finansijsku podršku najboljim učenicima srednjih škola u Srbiji, a ove godine, među njima našli su  i bečejski  gimnazijalci:  Misić Nenad, Spasić Aleksandar, Zedi Čila , Ordog Valentina i Tica Igor. Povodom postignutih uspeha na takmičenjima,  naši đaci su petak, 6. decembra 2013. godine otputovali u Palatu Srbije gde su im prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručili plakete „Dositeja“. 

Detaljnije...
 
Dani nauke u našoj Gimnaziji

U periodu od 26. do 30. novembra 2013. godine uspešno su realizovani “Dani nauke” u našoj Gimnaziji. Predavači sa Prirodno-matematičkog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada predstavili su aktuelne teme iz fizike, hemije, biologije, robotike, astronomije i geografije. Veoma interesatno predavanje održala je i bivša učenica naše Gimnazije, Elvira Đurđić, koja nam je približila naučno-istraživački rad u Cernu i Higsovu česticu. Prijatno popodne proveli smo i u društvu Isadore Melo koja nas je upoznala sa Brazilom. Isadora Melo je došla u našu Gimnaziju u organizaciji međunarodne razmene učenika.

U toku održavanja manifestacije posvećenoj nauci, gimnazijska vrata bila su otvorena i osmacima. Učenici osnovnih škola dobili su priliku, ne samo da se bolje upoznaju sa bečejskom Gimnazijom, već i da predstave sebe na jedan zanimljiv način – učestvovanjem u kvizu. U kvizu su učestvovale četvoročlane ekipe osmaka iz svih šest škola bečejske opštine, a pitanja su se zasnivala na gradivu od petog do osmog razreda i to iz sledećih predmeta: srpski jezik i književnost, mađarski jezik i književnost, istorija, geografija, fizika, hemija, bilogija, muzička kultura i likovna kultura. Žiri su činili profesori Gimnazije, dok je voditeljka kviza postavljala pitanja i na mađarskom jeziku.

Za pobedu osnovne škole “Zdravko Gložanski” izborili su se Tijana Đurčić, Olga Kragolj i Rodić Adam, koji su, kao nagradu, dobili udžbenike za prvi razred gimnazije.

Detaljnije...
 
Uspeh naših učenika

             

               Ivan Vrsajkov, učenik IV1 razreda Gimnazije u Bečeju, je u martu prošle školske godine ostvario  najviši broj poena na LCCI medjunarodnom takmičenju iz engleskog jezika.

              LCCI (privredno-industrijska komora Londona) je jedna od vodećih medjunarodnih organizacija u domenu obrazovanja i profesionalnog usavršavanja, akreditovana od strane engleskog akreditacionog tela EDI. Oblasti kojima se bave su engleski jezik, finansije, poslovanje i marketing.

             Pravo učešća imali su svi učenici uzrasta od 12 do 19 godina, na pet različitih nivoa znanja. Pravo na plasman u finale u Italiji izborilo je ukupno 40 učenika , po 5 na svakom nivou iz Srbije.Učenici Gimnazije takmičili su se na najvišem, B2 nivou, gde je konkurencija bila izuzetno velika, 545 učesnika..

            Veoma smo ponosni na uspeh svih naših takmičara, jer su ispoljili izuzetno visok nivo znanja i većina njih je postigla iznad 75% tačnih odgovora.

            Učenici koji su imali više od 75% tačnih odgovora ostvarili su pravo na polaganje JETSET ispita iz engleskog jezika po sniženim cenama. Ovi ispiti su akreditovani i priznati u svim zemljama koje su prihvatile CEF(opšeprihvaćeni okvir jezika) princip.

            Čestitamo svim učenicima Gimnazije.
Detaljnije...
 
Poseta izložbi Razotkrivanje tela

 Prošle školske godine učenici naše Gimnazije prisustvovali su  jedinstvenom času anatomije – izložbi “Bodies Revealed” na Beogradskom sajmu.  Izložba predstavlja 200 tela preminulih ljudi koji su posebnim tehnikama secirana i sačuvana tako da se mogu videti mišići, kosti, nervi i svi drugi organi u originalnom izdanju.  Posetom ove izložbe, gimnazijalci su  dobili mogućnost  da provire u svet ljudskog tela  i to kroz devet različitih segmenata (sketetlni, mišićni, nervni, respiratorni, cirkulatorni, reproduktivni, urinarni i sistem za varenje, kao i sistem koji čine koža, znojne žlezde, kosa i nokti ).

 

Detaljnije...
 
Slike
Slike content
Detaljnije...
 
Maturanti

Maturski ispit

Na osnovu člana 24. Stav 1. Zakona o srednjoj školi ("Službeni glasnik RS", broj 50/92). Ministar prosvete donosi Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o nastavnom planu i programu za sticanje obrazovanja i vaspitanja u gimnaziji U gimnazijama maturski ispit se sastoji iz zajedničkog i izbornog dela.

A. ZAJEDNIČKI DEO (pismeno i usmeno)

U gimnazijama društveno-jezičkog smera učenik polaže: srpski jezik i književnost (u gimnazijama u kojima se nastava ostvaruje na jezicima narodnosti polaže se maternji jezik i književnost koji se uči četiri godine) strani jezikU gimnazijama pripodno-matematičkog smera učenik polaže: srpski jezik i književnost (u gimnazijama u kojima se nastava ostvaruje na jezicima narodnosti polaže se maternji jezik i književnost koji se uči četiri godine) matematiku.U gimnaziji opšteg tipa učenik polaže: srpski jezik i književnost (u gimnazijama u kojima se nastava ostvaruje na jezicima narodnosti polaže se maternji jezik i književnost koji se uči četiri godine). - strani jezik ili matematiku (po izboru učenika) Sadržaji predmeta koji se polažu u ZAJEDNIČKOM DELU maturskog ispita objavljeni su u "Uputstvu o polaganju maturskog ispita u srednjoj školi".

 

B. IZBORNI DEO (usmeno)

U gimnazijama učenici polažu dva predmeta iz nastavnog plana i programa po sopstvenom izboru iz grupe sledećih predmeta:srpski jezik i književnost prvi strani jezik latinski jezik drugi strani jezik matematika sociologija filozofija psihologija istorija geografija biologija fizika hemija likovna kultura muzička kultura

 

SADRŽAJ I NAČIN POLAGANJA MATURSKOG ISPITA

ZAJEDNIČKI DEO

Srpski (maternji) jezik i književnost kao zajednički deo polaže se pismeno i usmeno u gimnazijama a u stručnim školama samo pismeno.Pismeni zadatak iz srpskog jezika (maternjeg) i književnosti treba stvaralački da objedini znanja i umeća sa više nastavnih i životnih područja (književnost, umetnost, nauka, društvo).Pri ocenjivanju pismenog zadatka ispitna komisija treba da proceni koliko je učenik osposobljen da samostalno i originalno uobliči odabranu građu za odbranu teme, imajući u vidu jezičke, stilske, kompozicione i pravopisne elemente.Na usmenom ispitu iz srpskog (maternjeg) jezika i književnosti učenik treba da pokaže stepen savladanosti nastavnih sadržaja, što je uslov za uspešan nastavak daljeg obrazovanja

Uspeh učenika na matruskom ispitu 

 na kraju školske 2006/2007. god.

 

            Maturski ispit u junu školske 2006/2007. godine je položilo 89 učenika sa sledećim uspehom:

 

Uspeh učenika na maturskom ispitu, junski rok:

Odličan

Vrlo dobar

Dobar

Dovoljan

ukupno

IV 1

19

6

1

/

26

IV 2

9

8

1

/

18

IV 3

8

13

1

/

22

IV 4

12

9

2

         /

23

Ukupno

48

36

5

0

89

 

                        Maturki ispit je u junu školske 2006/2007. godine položilo  89 uč.

 

Uspeh učenika na maturskom ispitu, avgustovski rok:

Odličan

Vrlo dobar

Dobar

Dovoljan

ukupno

IV 1

/

1

/

1

2

IV 2

/

1

1

1

3

IV 3

/

1

1

/

2

Ukupno

0

3

2

2

7

                              U avgustovskom ispitnom roku, školske 2006/2007 godine, maturski ispit položilo je 7 učenika.

Diploma «Vuk Karadžić»

             Nosioci diplome «Vuk Karadžić»  školske 2006/2007  godine postali su sledeći učenici:

IV1

 

 

 

IV2 

 

Vera Ivković

 

 

Dragana Vekić 

Ivan Petrušić

 

 

Dragana Mandić 

Tamara Šekerović

 

Tanja Narevski 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IV3

 

 

 

IV4

 

Nataša Đalinac 

 

 

Čorba Rebeka

Miloš Dragosavac

 

Pece Ana

Marina Pešić

 

 

Rajšli Šarolta

 

Pored Vukove diplome učenici su dobili i specijalne diplome Gimnazije  za postignuća iz pojedinih predmeta i oblasti, kao i za odličan uspeh u četvrtom razredu:  Internu diplomu Gimnazije za odličan uspeh dobili su sledeći učenici Marina Lončarević (IV1), Dejan Pejović (IV1), Tatjana Bakain (IV1), Miroslav Vračarić (IV1), Strahinja Gavrić (IV1), Zorica Georgijević (IV1), Dimitrije Dokić (IV1), Milica Živković (IV1), Aleksandra Ilić (IV1), Daniel Segi (IV1), Nikola Dokić (IV1), Slavica Blagojević (IV2), Vladimir Đatkov (IV2), Lilien Kranjec (IV2), Ivana Matić (IV2), Aleksandra Radaković (IV2), Duško Ćuk (IV2), Tatjana Šanta (IV2), Nemanja Božičić (IV3);   Nemanja Novak (IV3), Vladimir Savić (IV3), Suzana Šarac (IV3), Čabi Viktoria(IV4), Kleman Anabela(IV4), Kolar Karolina(IV4), Klimo Šandor(IV4), Ric Natalia(IV4), Slančik Arpad(IV4), Varga Gelert(IV4), Zubčik Gabor(IV4), Fero Ferenc(IV4). Internu diploma Gimnazije za osvojeno četvrto mesto u finalu  kviza «Koliko se poznajemo»  osvojila je učenica Vera Ivković (IV1). Ivan Petrušić (IV1) i Tamara Šekerović (IV1) takođe su dobili internu diplomu Gimnazije za osvojeno peto mesto na republičkom takmičenju iz srpskog jezika. Slavica Blagojević (IV2) je dobila internu diplomu škole za osvojeno drugo mesto na okružnom i plasman na republičko takmičenje
 iz nemačkog jezika. Učenica generacije Čorba Rebeka(
IV4) je dobila specijalnu diplomu
iz mađarskog jezika
.

Internu diplomu Gimnazije za učešće na međunarodnom takmičenju u Budimpešti «Mađarska revolucija 1956» dobili su sledeći učenici: Kolar Karolina(IV4), Pece Ana(IV4) i Ric Natalia(IV4).         
Internu diplomu Gimnazije za učešće na «Kupu tolerancije» i zapažene rezultate dobili su sledeći učenici Igor Stanko (
IV1), Tamara Šekerović (IV1), Dimitrije Dokić (IV1), Strahinja Gavrić (IV1), Milica Živković (IV1), Tamara Beslać (IV1) i Srđan Šarac (IV2).

 

 

Detaljnije...
 
Učenici

Detaljnije...
 
Udžbenici

I   RAZRED

 Čitanka sa književnoteorijskim pojmovima za gimnazije i stručne škole
autori: Ljiljana Nikolić, Bosiljka Milić
godina izdanja: 2006., izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Istorija srpske književnosti
autori: Jovan Deretić, Marija Mitrović, Zlata Bojović
godina izdanja: 2004., izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Gramatika srpskog jezika za gimnazije i stručne škole
autori: Živojin Stanojčić, Ljubomir Popović
godina izdanja: 2005. ,izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

Istorija za I razred gimnazije svih smerova
autori: Snežana Ferjančić, Tatjana Katić
godina izdanja: 2003. ,izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

Geografija za I razred gimnazije
autori: Dušan Gavrilović, Ljiljana Gavrilović
godina izdanja: 2006. ,izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

Biologija - za I razred gimnazije i poljoprivrednu školu
autori: Nada Šerban, Mirko Cvijan, Radiša Jančić
izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

Matematika 1 – zbirka zadataka i testova za I razred gimnazija i tehničkih škola

autori: Živorad Ivanović, Srđan Ognjenović
izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

Zbirka rešenih zadataka iz matematike 1
autori: Vene Bogoslavov
godina izdanja: 2006. , izdavac: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

Računarstvo i informatika za prvi razred srednje škole
autori: Nikola Klem, Nikola Perin, Nataša Prašcević
godina izdanja: 2006., izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

Fizika za prvi razred gimnazije
autori: Emilo Danilović, Milan Raspopović, Svetozar Božin
godina izdanja: 2003., izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Fizika 1. Zbirka zadataka i testova za prvi razred gimnazije

Autor: Nataša Čaluković, Krug, Beograd

Opšta hemija za I razred opšte gimnazije i gimnaziju prirodno-matematičkog smera, medicinsku i poljoprivrednu školu
autori: Rozalija Horvat, Miloje Rakocević
izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

  Latinski jezik za gimnazije – prva godina učenja
autori: Marjanca Pakiž, Milica Kisić
godina izdanja: 2005. ,izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Engleski jezik kao prvi strani jezik

New Headway Pre-Intermediate, students book &Workbook, Liz&John Soars, Oxford University Press (od 1-7 lekcije)

 Engleski jezik kao drugi strani jezik

Nemački jezik kao prvi strani jezik

Nemački jezik za 1. razred srednje škole

Autor: Mirica Toma

  Muzička kultura za gimnazije
autori: Sonja Marinković
godina izdanja: 2006. , izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva
 
Likovna kultura za gimnazije i stručne škole
autori: Vidosava Galović, Branka Gostović
godina izdanja: 2005. , izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

  II RAZRED


Čitanka sa književnoteorijskim pojmovima za gimnazije i stručne škole
autori: Ljiljana Nikolić, Bosiljka Milić
godina izdanja: 2006. ,izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Istorija za II razred gimnazije opšteg i društveno-jezičkog smera
autori: Smilja Marjanović- Dušanić, Marko Šujica
godina izdanja: 2005. ,izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Psihologija za gimnaziju u drugom razredu i ekonomiju, pravo i administraciju u drugom i trećem razredu
autori: Nikola Rot, Slavoljub Radonjic, izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Geografija za II razred gimnazije
autori: Vladimir Đuric, izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 

Biologija za II razred gimnazije opšteg smera
autori: Brigita Petrov, Miloš Kalezic, Radomir Konjevic, izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Matematika 2 – zbirka zadataka i testova za II razred gimnazija i tehničkih škola

autori: Živorad Ivanović, Srđan Ognjenović
izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

Zbirka rešenih zadataka iz matematike 2
autori: Vene Bogoslavov
godina izdanja: 2006. , izdavac: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

Računarstvo i informatika za drugi razred gimnazije
autori: Nikola Klem
godina izdanja: 2005., izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Fizika za drugi razred za opštu gimnaziju i društveno-jezičkog smera
autori: Milan Raspopović, Svetozar Božin, Emilo Danilović, izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Fizika, zbirka zadataka sa laboratorijskim vežbama za 2. razred gimnazije opšteg i društveno jezičkog smera,

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Beograd

 Engleski jezik kao prvi strani jezik

Isti udžbenik kao u prvom razredu: New Headway Pre-Intermediate, students book &Workbook, Liz&John Soars, Oxford University Press (od 8-14 lekcije)

 Engleski jezik kao drugi strani jezik

New Headway Elementary, Students book &Workbook, Liz&John Soars, Oxford University Press (od 8-14 lekcije)

 Latinski jezik za gimnazije - druga godina učenja
autori: Marjanca Pakiž, Tanja Kiselički Vaš, Milica Kisić, izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Nemački jezik kao prvi strani jezik

Nemački jezik za 2. razred srednje škole

Autorke: Sonja Uzelac, Brigite Simić

 

Likovna kultura za gimnazije i stručne škole
autori: Vidosava Galović, Branka Gostović, godina izdanja: 2005.
izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Muzička kultura za srednje škole
autori: Tomislav Bratić, Milivoje DragutiNović, godina izdanja: 2005.
izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 III RAZRED

 Čitanka sa književnoteorijskim pojmovima za gimnazije i stručne škole
autori: Ljiljana Nikolić, Bosiljka Milić
godina izdanja: 2006., izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Istorija za III razred gimnazije opšteg i društveno-jezičkog smera
autori: Milutin Perović, Relja Novaković,

izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Geografija za III razred gimnazije
autori: Dragan Rodić, izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Biologija za III razred gimnazije opšteg smera
autori: Gordana Cvijić, Jelena Đordević, Nadežda Nedeljković
godina izdanja: 2006., izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Matematika 3 – zbirka zadataka i testova za III razred gimnazija i tehničkih škola

autori: Živorad Ivanović, Srđan Ognjenović izdavač: Zavod za udžbenike i nast.sredstva

Zbirka rešenih zadataka iz matematike 3
autori: Vene Bogoslavov
godina izdanja: 2006. , izdavac: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

Računarstvo i informatika za treći razred gimnazije
autori: Milan Čabarkapa
Udžbenik sa zbirkom rešenih zadataka u PASCAL-u

 Fizika za III razred gimnazije prirodno-matematičkog i opšteg smera
autori: Milan Raspopović, Svetozar Božin, Emilo Danilović
godina izdanja: 2005., izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Fizika - Zbirka zadataka sa labaratorijskim vežbama za gimnazije društveno jezičkog smera

Autori: Nataša Čaluković, Milan Rasposović, Branko Radivojević  

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Beograd

 

Hemija za III razred opšte gimnazije i gimnaziju prirodno-matematičkog smera, medicinsku, poljoprivrednu i frizersku školu
autori: Aleksandra Stojiljković
godina izdanja: 2006., izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Logika za III razred gimnazije i pravno birotehničkih škola

Autor: Mihajlo Marković, zavod za udžbenike i nastavna sredstva, beograd

 Engleski jezik kao prvi strani jezik

New Headway Intermediate, Students book &Workbook, Liz&John Soars, Oxford University Press

 Engleski jezik kao drugi strani jezik

New Headway Pre-Intermediate, Students book &Workbook, Liz&John Soars, Oxford University Press (od 1-7 lekcije)

 Nemački jezik kao prvi strani jezik

Nemački jezik za 3. razred srednje škole

Autorke: Persida Ćuić, Aleksandra begović, Zuzana Popov

 IV RAZRED

Čitanka sa književnoteorijskim pojmovima za gimnazije i stručne škole
autori: Ljiljana Nikolić, Bosiljka Milić
godina izdanja: 2006. ,izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Filozofija za gimnazije i stručne škole
autor: dr. Klem Kolarić,

izdavač: Zlatibor, 2004

Biologija za IV razred gimnazije opšteg smera
autori: Gordana Matić, Aleksandra Korać, Dragana Cvetković, Dmitar Lakušić, Slobodan Jovanović
godina izdanja: 2005., izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Istorija za III razred gimnazije prirodnomatematičkog smera i IV razred gimnazije opšteg i društvenojezičkog smerao

autori: Kosta Nikolić, Nikola Žutić, Momčilo Pavlović, Zorica Špadojer

izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 

Matematika 4 – zbirka zadataka i testova za IV razred gimnazija i tehničkih škola

autori: Živorad Ivanović, Srđan Ognjenović
izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

Zbirka rešenih zadataka iz matematike 4
autori: Vene Bogoslavov
godina izdanja: 2006. , izdavac: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

Računarstvo i informatika

Udžbenik sa zbirkom zadataka za 4 razred gimnazije prirodno-matematičkog i opšteg smera
autori: Milan Čabarkapa, izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

Fizika za IV razred gimnazije opšteg i gimnazije društveno-jezičkog smera
autori: Milan Raspopović, Darko Kapor, Mario Škrinjar
godina izdanja: 2003., izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Fizika - Zbirka zadataka sa labaratorijskim vežbama za gimnazije društveno jezičkog smera

Autori: Nataša Čaluković, Milan Rasposović, Branko Radivojević  

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Beograd

Hemija za IV razred opšte gimnazije i gimnaziju prirodno-matematičkog smera
autori: Julijana Petrović, Smiljana Velimirović
godina izdanja: 2006., izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Engleski jezik kao prvi strani jezik

New Headway Upper-Intermediate, Students book &Workbook, Liz&John Soars, Oxford University Press (od 1-7 lekcije)

 Engleski jezik kao drugi strani jezik

New Headway Pre-Intermediate, Students book &Workbook, Liz&John Soars, Oxford University Press (od 8-14 lekcije)

 Nemački jezik kao prvi strani jezik

Nemački jezik za 4. razred srednje škole

Autorke: Aleksandra Begović, Zuzana Popov, Persida Cuić

 

Sociologija za treci razred stručnih škola i četvrti razred gimnazije
autori: Milovan Mitrović, Sreten Petrović
godina izdanja: 2006., izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

 Ustav i prava građana za treći razred stručnih škola i četvrti razred gimnazije
autori: Radošin Rajovic, izdavač: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva

Detaljnije...
 
Copyright © 2005 - 2014 Gimnazija. Sajt izradio BecejOnLine team