egim

              eDnevnik

              svedocanstvasrp

              svedocanstvamadj

  • Назив школе: Гимназија
  •   Адреса: Зелена улица 13, Бечеј
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Телефон: 021/6913-165
  • страница гимназије
  • страница гимназије

Спортско одељење

ГИМНАЗИЈА, БЕЧЕЈ – ОДЕЉЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ СА ПОСЕБНИМ СПОСОБНОСТИМА ЗА СПОРТ

У оквиру реформе гимназијског образовања коју спроводи Министарство, просвете, науке и технолошког развоја од школске 2021/2022. године ученици ће моћи, по први пут, да похађају и нови програм наставе и учење за спортска одељења у Гимназији у Бечеју!

 

ПРЕДНОСТИ

Одељења ученика са посебним способностима за спорт омогући ће да се унапреди квалитет образовања и васпитања ученика спортиста и будућих студената на одговарајућим факултетима спорта и физичког васпитања и другим факултетима, укључујући и факултете који припадају универзитетима Војске Србије и полиције Републике Србије, при чему се ученицима не ускраћује проходности на студијске програме из других области. Предност образовања у овим специјализованим одељењима је у томе што је број ученика ограничен на 20, што омогућава ефикаснији рад на часовима, а применом савремених технологија ученицима ће бити омогућено да прате наставу на даљину када су на клупским или репрезентативним припремама и спортским такмичењиматоком школске године. Ученици овог одељења ће имати и два нова премета Спорт и здравље и Спорт и тренинг. На настави предмета Спорт и тренингученици ће овладати знањима о систему физичке културе, историји спорта и олимпизма, са посебним освртом на Спорт као друштвену делатност и законитостима и правилима тренажног процеса. Изучавајући предмет Спорт и здрављеученици ће овладати знањима о утицају правилне исхране и суплемената на постигнућа у спорту, значају спорта и вежбања на репродуктивно здравље и здравље уопште, као и знањима о улози спорта у превенцији коришћења психо-активних супстанци.

 

ПРИЈАВЉИВАЊЕ

Пријављивање ученика за спортско одељењеје упериоду од 12. до 15. априла 2021. године електронским путем на порталу Моја средња школа (mojasrednjaskola.gov.rs). Сви који не искористе предност електронског подношења пријава, пријаву у папирном облику моћи ће да поднесу 15. и 16. априла 2021. године у Гимназији, Зелена 13, Бечеј. За пријаву је потребна потврда о оствареним спортским резултатима коју издаје овлашћено лице матичног спортског гранског савеза.

Образац потврде о оствареним спортским резултатима можете преузети овде.

 

Уколико број кандидата буде већи од 20 рангирање се вршити на основу остварених спортских успеха кандидата.

 

http://www.mpn.gov.rs/gimnazije-specijalizovana-odeljenja-za-ucenike-sa-posebnim-sposobnostima-za-sport/

 

http://www.gimnazijabecej.edu.rs/

 

https://www.facebook.com/Gimnazija-Becej-%C3%93becsei-Gimn%C3%A1zium-295417097315030