egim

              eDnevnik

              svedocanstvasrp

              svedocanstvamadj

  • Назив школе: Гимназија
  •   Адреса: Зелена улица 13, Бечеј
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Телефон: 021/6913-165
  • страница гимназије
  • страница гимназије

Награде и признања

Златну медаљу Гимназија је остварила на основу остварених резултата рада школе који су прописани правилником новосадског сајма о оцењивању квалитета образовно-васпитних установа

Гимназија Бечеј је на Међународном сајму образовања “Путокази 2017„ у Новом Саду добила велику златну медаљу за квалитет рада. Највеће могуће признање школа је остварила у конкуренцији образовних установа из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине. Ово престижно признање Гимназија је остварила на основу остварених резултата рада школе који су прописани правилником новосадског сајма о оцењивању квалитета образовно - васпитних установа и на основу следећих критеријума:
- Оригиналност и иновативност садржаја
- Медијски наступи, школски часописи
- Школски сајт
- Онлине промоција
- Ваннаставне активности
- Безбедно радно окружење
- Опремљеност учионица и кабинета
- Сарадња са привредом, јавним службама и локалном самоуправом
- Успешност на такмичењима
- Школски успех
- Наставак школовања
- Хуманитарне и спортске активности
- Екстерно вредновање
- Заштита животне средине
- Општи утисак
Након највише оцене квалитета рада школе од стране Министарства просвете и технолошког развоја РС и годишње плакете општине Бечеј, ово је највеће признање које је наша школа добила за свој рад и остварене резултате. Тиме смо само потврдили висок квалитет рада установе и његову препознатљивост у ближем и даљем окружењу.

Гимназија Бечеј најквалитетнија у региону

Гимназија Бечеј добила је велику златну медаљу за квалитет рада на 12. Међународном сајму образовања „Путокази“ који је одржан од 6. до 8. марта у Новом Саду.

За ово признање у категорији средњих школа, конкурисале су установе из целе Србије, Црне Горе, Хрватске и Босне и Херцеговине. Вредновање квалитета образовно-васпитних установа спроведено је на основу бројних критеријума који се тичу самог објекта, његове локације, опремљености учионица и кабинета, безбедности прилаза и окружења, промоције и презентације оригиналности и иновативности садржаја, успешности на такмичењима, екстерног вредновања квалитета установе и других параметара.

Бечејска васпитно-образовна установа, са традицијом дугом девет деценија, сврстана је у 10% гимназија у Србији које су оцењене највишом оценом квалитета, а спољашње вредновање пре неколико година спровело је Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Без материјалне подршке и сарадње са локалном самоуправом Гимназија не би остварила овако значајан резултат, истакао је директор школе Миодраг Басарић.